انواع سیستم های بازشو درب های ساختمانی
انواع سیستم های بازشو درب های ساختمانی
به طور کلی در ساختمان ها و فضا های عمومی و خصوصی در ساختمان ها، چه مسکونی و چه اداری و تجاری می توانیم از انواع مختلفی از درب ها و سازکار های مختلفی استفاده کنیم. d19719
به طور تقریبی حدودا 8 نوع سبک برای سیستم های بازشو درب ها برای انواع مختلفی از درب ها وجود دارد و در مورد متریال و جنس مورد استفاده آن ها نیز حدودا 4 نوع می توانیم نام ببریم که در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.
برای شناخت انواع متریال مصرفی برای ساخت انواع درب ها مورد استفاده در ساختمان ها، لطفا مقاله انواع درب های مورد استفاده در ساختمان بر اساس متریال مصرفی را مشاهده بفرمایید.
اگر بخواهیم تعدادی از این نوع سیستم درب ها را بیان کنیم و توضیح دهیم، می توانیم موارد زیر را بیان کنیم:
1-درب فرانسوی (دو لنگه باز شو) (French doors)
2-درب هلندی (Dutch door)
3-درب کشویی تاشو یا آکوردئونی (Bifold)
4-درب های صاف و ساده (Flush door)
5-درب با پانل های برجسته (Panel doors)
6-درب با قسمت شیشه ای (Glazed doors)
7-درب های کشویی (Patio doors)
8-درب ضد حریق (Fire doors)
درب کشویی تاشو یا آکوردئونی (Bifold)
این نوع درب ها توانایی باز شدن بسیار وسیع تری دارند و برای فضاهایی که نیاز است باز شو بسیار بیشتر از حالت عادی باشد استفاده می شود. این نوع درب ها از چند لنگه درب کوچک تر تشکیل شده است که با استفاده از ریل ها حرکت کرده و در هنگام بسته شدن رو هم قرار خواهند گرفت. چون در این نوع درب ها محدودیت طول را تا حدی نداریم می توانیم از آن به صورت راهی برای جدا کردن فضا ها از هم در عین حال با قابلیت دید گسترده هم استفاده کرد.
درب فرانسوی (دو لنگه باز شو) (French doors)
درب فرانسوی (دو لنگه باز شو) عموما در ترکیب با شیشه ها استفاده می شود و می توانند به طور تکی و یا به صورت دو طرفه باز شوند. این عملکرد باعث می شود که شما بتوانید فضای رفت و آمد بیشتری داشته باشید و در جا به جایی وسایل فضای بیشتری در اختیار شما قرار خواهند داد. عموما این نوع درب ها برای وروردی ها استفاده می شود زیرا توانایی انتقال نور را بیشتر خواهند داشت و سبکی خاص به فضای شما را القا خواهند کرد. برای مثال برای ویلایی هایی که می خواهند درب وروردی به فضای بالکن و یا نور گیر، مانع از وسعیت دید و انتقال نور نشود می توانند از نوع درب ها استفاده کنند. این نوع درب ها چون فضای زیادی را می توانند تحت عنوان بازشو در بر داشته باشند، در هنگام تابستان یا به صورت کلی تر برای مواقعی که نیاز به تهویه هوا داریم بسیار عملکرد اقتصادی تری خواهند و همچنین در هنگام زمستان هم چون با شیشه های دوجداره ترکیب می شوند انتقال انرژی بسیار کمتری خواهند داشت در حالی که میزان نور زیادی از بیرون وارد منزل می کنند. یعنی استفاده از نور طبیعی خورشید در کنار کاهش مصرف انرژی گرمایی برای منزل.
درب هلندی (Dutch door)
درب های هلندی به طور کلی به دو تکه مجزا از هم تقسیم می شود که می توانند آزادانه هر قسمت از آن باز و یا بسته شود. این سبک از درب ها از شاخه درب های کلاسیک بوده و حدودا مربوط به قرن هفدهم می باشد. یکی از دلایل استفاده اصلی و یا طراحی این نوع درب ها تهویه هوا و باز بودن قسنت فوقانی آن می باشد. به نحوی که شما نگران خروج حیوانات خانگی و یا فرزندان خردسال خود نباشید.
درب های صاف و ساده (Flush door)
این نوع درب ها در دسته درب های ساده و مدرن قرار می گیرند و عموما برای فضا های داخلی استفاده می شود. البته در مواردی برای درب های پشتی ساختمان ها می توان از این درب ها هم استفاده کرد. رویه این نوع درب ها از جنس MDF یا لمینت یا چوبی باشد. به طور کلی این نوع درب ها ساختار کلی ساده تری دارند و برای فضا های ساده تر جذابیت بیشتری برای استفاده و بیننده دارند.
درب با پانل های برجسته (Panel doors)
این نوع درب ها بسیار سبک کلاسیک را القا می کنند و طرفداران زیادی را در کشور انگلستان دارند. این گونه درب ها فضای گرم و کاملا کلاسیک را برای فضا فراهم می کنند. از این نوع درب ها بیشتر برای ورودی ها استفاده می شود تا درب های اتاق ها و سرویس ها.
پانل های مورد استفاده را می توانیم هم از جنس شیشه استفاده کنیم و هم از جنس چوب جنس خود بدنه و یا از جنس فلز، بسته به نوع طراحی و کارایی که انتظار داریم. به لحاظ ضخامتی که این نوع درب ها در اختار ما می گذارند، می توانیم از انواع قفل ها و دستگیره ها استفاده کنیم که ضریب ایمنی و امنیت را بالاخواهند برد و جزو درب های بسیار مناسب برای فضا هایی که امنیت بالا نیاز دارند می باشند.
درب با قسمت شیشه ای (Glazed doors)
معمولا این نوع درب ها یک قسمت شیشه ای در بالای خود دارند که باعث می شود نور را بتوانند به راحتی از خود عبور دهند. اگر نیاز باشد که فضای دو طرف پنهان بماند، می توانیم از شیشه های مات استفاده کنیم در حالی که همچنان انتقال نور را خواهیم داشت. این نوع درب ها تقریبا در دسته درب های کلاسیک قرار می گیرند. این نوع درب ها در داخل واحد استفاده می شوند. در بعضی از طراحی های دکوراسیون داخلی، از نوع درب ها برای ورودی آشپزخانه ها و یا قسمت جدا کننده اتاق خواب ها و حمام از پذیرایی منزل استفاده می شود. جنس این نوع درب ها عموما چوبی ویا از آلومینیوم و در مواردی آهنی هستند. معمولا جنس بلوط برای این نوع درب ها طرف دار بیشتری دارد. این نوع درب ها به نسبت درب های پانلی نگهداری بیشتری لازم دارند.
درب های کشویی (patio doors)
درب های کشویی که به نوعی به آن درب حیاط نیز گفته می شود، سیستم محوری داشته و در یک خط حرکت می کنند .در ساختار مدرن آن، بیشتر سطح آن را شیشه در بر گرفته و می توانند نور بسیار زیادی از خود عبور داده و باعث روشنایی زیادی باشند. معمولا از این نوع درب ها برای اتصال فضا های بزرگ مانند فضای حیاط خانه یا باغ به ویلا استفاده می شود. این نوع درب ها معمولا به صورت کشویی به چپ یا راست حرکت کرده و فضا را باز می کنند.
درب ضد حریق (Fire doors)
این نوع درب ها ضخامت بالاتری داشته و عملکرد آن جلوگیری از انتقال آتش می باشد. به نحوی که آتش از یک ناحیه به ناحیه دیگر یا طبقات دیگر نتواند نفوذ کند. عموما نیازی نیست که درب های ورودی را از این نوع درب ها استفاده کنیم. ولی برای درب های راهرو ها برای طبقات و یا زیرزمین خانه و یا گاراژ ها نیاز است که از این نوع درب ها استفاده شود تا از انتقال آتش جلوگیری شود.
مقاومت این نوع درب ها از 30 دقیقه مقاومت در برابر حریق شروع شده و در بعضی موارد تا 120 دقیقه هم بسته به جنس و موادی که استفاده شده است می باشد.
تا اینجای مطالب به انواع درب ها و سیستم عملکرد آن ها اشاره کردیم. این نوع درب ها در ساختمان های مسکونی کاربرد بیشتری داشته و اجرا می شوند.
عموما انتخاب درب های ساختمانی در حال حاضر به سبک ساده و یا پنل دار و یا شیشه ای در طراحی ها استفاده می شود که تقریبا طراحی ساده و قدیمی می باشد.
استفاده از سیستم های مختلف درب ها و با جنس های مختلف آن ها می تواند به فضای شما زیبایی، حس مثبت و جذابیت خاصی ببخشد. در کنار این موارد اقتصادی بودن و به صرفه بودن را نیز ما اضافه خواهیم کرد.
شما دوستان گرامی برای انتخاب سبک مورد نظر با توجه به بودجه و سلیقه خود می توانید با ما تماس گرفته و بهترین گزینه را انتخاب فرمایید.
برای مشاوره رایگان و تماس با مجموعه روی لینک زیر کلیک بفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید