کناف و اجرای آن
بدون شک طراحی داخلی و فضا سازی یکی از مسائل مهم در ساختمان سازی چه مسکونی، اداری و تجاری می باشد.
برای فضا سازی و طراحی داخلی یکی از فاکتور های مهم، زمان اجرا، در کنار هزینه آن می باشد. این مورد یکی از مسائل مهم در طراحی می باشد که باید بسیار به آن توجه کرد. برای مثال انواع سقف ها و دیوار ها را میتوانیم با گچ و آجر و بلوک و… طراحی و اجرا کنیم. ولی آیا توجیه اقتصادی به لحاظ زمان و هزینه دارد؟
چند سوال مهم تر پیرامون این موضوع:
طراحی های خاص و مدرن قابلیت اجرا دارند؟ اگر هم داشته باشند چقدر هزینه بر خواهد بود؟ مشکل وزن سازه با این موضوع تداخلی ندارد؟ در مواقعی که نیاز است بسیار سریع یه سازه احداث شود، آیا استفاده از روش های قدیمی ممکن می باشد؟ در مواقع زلزله آیا استفاده از روش های قبل مشکلی برای ساکنین در بر نخواهد داشت؟
همه این سوالات و نیاز روزافزون صنعت ساختمان سازی باعث شد که از کناف برای این موارد استفاده شود.در ادامه کناف را توضیح داده و موارد کاربرد آن را شرح خواهیم داد.
سوال اصلی، کناف چیست؟
کناف در واقع ورق های گچی می باشد که از دو طرف به وسیله ورق های کاغذی پوشانده شده و در ابعاد و ترکیب های مختلف بر اساس نیاز و مصرف ساخته شده اند.
مهد تولد کناف در آلمان بوده و واژه کناف هم برگرفته از اسم سازنده آن می باشد.
ورق های کچی کناف در مقابل ورق های مشبک رابیتس:
یکی از مشکلات اساسی که در مورد رابیتس ها وجود دارد وزن بیشتر در مقابل زمان اجرا و هزینه بیشتر در موارد خاص تر بوده است. به طوری که طراحی های مدرن که دارای پیچ و خم های بیشتر و با جزئیات بیشتر هستند.البته از طرفی چون سازه رابیتس نسبت به کناف ها دارای مقاومت بالاتری می باشد، برای مواردی که نیاز است آویز و یا وسیله ای به آن متصل شود که دارای وزن بسیر سنگینی می باشد، کناف توصیه نمی شود. برای حل این مشکل عموما از اتصال زنجیر به سقف پشت کناف و اتصال به سقف اصلی، استفاده می شود، ولی برای اتصال چراغ های آویز با وزن معمولی و متوسط نیازی به این کار نبوده و حتی برای اطمینان خاطر می توان به سازه ی کناف اتصال را برقرار کرد.
چرا از کناف به جای رابیتس استفاده کنیم؟
1- کناف ها با پیچ به سازه اصلی مد نظر که با ورق گالوانیزه طراحی شده است به سقف اصلی متصل می شود.این کار باعث کاهش وزن سازه و مجموعه طراحی شده می شود، زیرا نیاز به گچ کاری و شبکه های آهنی که رابیتس نیاز دارد را نخواهد داشت و طبیعتا بسیار مناسب تر خواهد بود.
2- سرعت عمل در اجرای کناف بسیار بالا می باشد. زیرا هم مدت زمان لازم برای خشک شدن گچ که در اجرای رابیتس مورد نیاز می باشد را ندارد و هم این ورق ها به صورت طولی دارای مقاومت مناسبی هستند، شعاع عملکردی و اجرای بالایی در مدت زمان کمتری را خواهند داشت.
3-یکی دیگر از مزیت های بسیار مهم کناف ها توانایی دسترسی بسیار آسان تر به زیر کار برای دسترسی به تاسیسات و یا موارد مشابه برای تعمیرات می باشد. در مقابل سقف هایی که با ابزار رابیتس کار شده اند بسیار سخت تر هستند زیرا باید تخریب کامل صورت گیرد و لی در کناف ها می شود با کمی جابه جایی پیچ ها، ورق های کناف را سالم از محل خود جدا کرده، تعمیرات را انجام داده و سپس دوباره به آسانی سر جای قبلی قرار داده و در کوتاه ترین زمان عملیات مورد نظر را انجم دهیم.
4- به لحاظ مصالح مصرفی طبیعتا چون کناف در کارخانه و به صورت مسطح تولید می شود، حجم گچ مصرفی بسیار پایین تری به نسبت رابیتس خواهد داشت و باعث کاهش وزن مرده ساختمان می شود که در طراحی بسیار حائز اهمیت می باشد.
موارد استفاده کناف ها در کجا بوده و چه کاربردی دارد؟
شاید پرمصرف ترین موارد استفاده کناف ها، استفاده در طراحی و ساخت انواع سقف های کاذب می باشد.
امروزه با توجه به نیاز به سرعت در اجرا و همچنین طراحی های خاص و مدرن از انواع کناف ها برای طراحی و اجرای سقف ها استفاده می شود.علاوه بر سقف های اتاق ها و پذیرایی وآشپزخانه، برای سقف سرویس بهداشتی و هم چنین حمام هم می شود از کناف ها استفاده کرد.
کناف های مورد استفاده در این موارد ضد آب و رطوبت بوده و با توجه به جنس رویه استفاده شده و جنس آن هادر برابر رطوبت مقاوم خواهد بود.
از دیگر موارد مصرف کناف ها، در ساخت دیوار کاغذ کاذب می باشد.
این موارد برای مواقعی هست که برای مثال یک دیوار را برای جلوگیری از انتقال صدا و یا حرارات با پشم شیشه و پشم سنگ پوشش می دهند و در آخر به جای اجرای دیوار آجری از ورق های بزرگ کناف به صورت طولی و یا عرضی استفاده می شود و سپس روی آن ها رنگ و یا کاغذ دیواری استفاده می شود.
در فضای های آموزشی و یا اداری که نیاز به ساخت فضاهای کوچک و مجزا برای کارمندان و یا کلاس های کوچک آموزشی می باشد هم می توانیم از کناف هم در سقف و هم در دیوار های جدا کننده موقت استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید