کابیت آشپزخانه و نکات انتخاب آن
همه چیز در مورد کابینت ( از 0 تا 100 انواع کابینت)
ذکر این نکته ضروری است که ساکنان واحد ها به ویژه اعضای خانواده که زیاد با آشپزخانه سر و کار دارند، توجه بسیاری به کابینت داشته و به نوعی شاید دلیل حضور مستمر آن ها در آشپزخانه با روحیه شاداب و حس آرامش خاطر، انتخاب درست کابینت باشد.
پس نباید این نکته را فراموش کنیم که قلب هر خانه را آشپزخانه آن تشکیل می دهد و مرکز توجه هر آشپزخانه، کابینت آن می باشد.
در واقع این تفاوت ها میان انواع مختلف کابینت ها، تفاوت در جنس رویه کار و درب ها می باشد که عموما باعث دسته بندی و وجه تمایز کابینت ها در سبک های مختلف می شود.
اگر بخواهیم به لحاظ سبک و طراحی کابینت ها را دسته بندی کنیم، به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند.
- کابینت مدرن
- کابینت کلاسیک
- کابینت نئو کلاسیک
کابینت مدرن (Modern cabinet)
ویزگی این نوع کابینت ها این است که به صورت ساده و بدون فریم اجرا می شود. سطح این نوع کابینت ها معمولا ساده و بدون طرح و نقش های برجسته است. وجه تمایز آن ها عمدتا سادگی بوده که دارای ارتفاع هایی بلند تر و کشو هایی با درب جدا به صورت کمتر و در بیشتر موارد دستگیره از سطح رویه کار حذف شده وبه صورت فشاری عمل می کنند.
رنگ هایی که عموما در این کار ها استفاده می شود، عمدتا رنگ های ساده و خنثی هستند، مثل سفید، خاکستری، نوک مدادی و نقره ای و در مواردی ترکیب رنگی از چند مورد آن ها که فضای جذابی را برای آشپزخانه ایجاد می کند. این سبک طراحی باعث شده است که تقریبا محدودیت اجرا برای رنگ های مختلف به نسبت سبک کلاسیک نداشته باشیم. این نوع کابینت ها عموما بدون دستگیره هستند و وسایل اضافه و تزئینی در طراحی آن ها وجود ندارد.
این مورد را در طراحی های دکوراسیون داخلی بسیار حائز می دانند زیرا در سبک های جدید، طراحی به نحوی می باشد که به فضای پذیرایی دید کامل دارند و در مقابل از پذیرایی هم این میدان دید وجود دارد که باید متناسب با سبک طراحی دکوراسیون منزل طراحی شوند.
این نوع از کابینت ها، قابلیت شستشو راحت تری دارند و نیاز به صرف زمان کمتری دارند. برای مثال برای فضا هایی که نیاز به طراحی لوکس نداشته و در مقابل نیاز به تمیزی پی در پی هستند، مثل اداره ها، شرکت ها، بیمارستان ها، داروخانه ها و به طور کلی فضا های تجاری، از این نوع کابینت ها هم به دلیل شتشو پی در پی و هم به دلیل محدودیت فضا استفاده می شود.
ویژگی که ما روی آن تاکید داریم این است که چون مشکل طراحی در فضای های کوچک را ندارند، می توان از کابینت مدرن در هر اندازه ای برای آشپزخانه های کوچک هم استفاده نمود.در حالی که برای آشپزخانه های کمتر از 12 متر اصلا سبک کلاسیک توصیه نمی شود. اکثر مردم در حال حاضر این نوع طراحی را ترجیح می دهد که دلیل آن مزیت های بسیار کابینت های مدرن به نسبت بقیه موارد می باشد.
این نوع از کابینت ها به نسبت زمان اجرای کوتاه تری دارند و نیاز به صرف زمان زیاد برای نصب به دلیل نداشتن جزئیات بالا و دکراتیو تزئینی بسیار کوتاه تر می باشد.
کابینت های کلاسیک
در این طراحی، نقش و نگار های برجسته و فرورفته به مقدار زیاد وجود دارد، روی درب ها گرفته تا ستون ها و به طور کلی نمای کار، نقش های مختلفی طراحی و اجرا می شود. این سبک کابینت کلاسیک را عموما با متریال ممبران، چوب و MDF طراحی و اجرا می کنند. در یک تقسیم بندی کلی این کابینت ها به چهار گروه تقسیم می شود که شامل:
- کابینت تمام چوب
- کابینت روکش چوب
- کابینت ممبران
- کابینت سبک رومی
کابینت نئوکلاسیک
نئوکلاسیک ترکیبی از مدرن و کلاسیک هست.این سبک کابینت طراحی خاص و منحصر به فرد سبک کلاسیک را داشته در مقابل با سادگی سبک مدرن ترکیب شده است. این سبک کابینت را می توان برای آن دسته از دوستانی که هم به ظرافت و جزئیات سبک کلاسیک علاقه دارند و هم سادگی سبک مدرن را می پسندند، پیشنهاد می شود.
در ادامه اگر بخواهیم به لحاظ مدل و در واقع عرف بازار تقسیم بندی و طبقه بندی کنیم، به دسته های زیر تقسیم می شوند که در ادامه هر کدام را توضیح خواهیم داد.
انواع مدل های کابینت
- کابینت MDF
- کابینت هایگلاس
- کابینت PVC
- کابینت ممبران
- کابینت انزو
- کابینت ملامینه
- کابینت فلزی
- کابینت روکش چوب
- کابینت چوبی
کابینت با ورق چوبی و روکش ملامینه (MDF)
استفاده از این نوع متریال به نسبت چوب طبیعی مانند، گیلاس، بلوط یا فرا بسیار ارزان تر می باشد و صرفه اقتصادی بیشتری داشته است. به دلیل استفاده از الیاف ها در ساختار تولید MDF، مشکلات خوردگی و آفت ها و حشرات، بسیار کمتر از کابینت های چوبی می باشد.
به لحاظ عمر و مدت دوره استفاده، اگر این نوع کابینت ها به خوبی استفاده شود و نکات نگهداری آن به دقت رعایت شود، تقریبا طول عمر مشخصی نداشته و می توان سال های زیادی بدون افت کیفیت از این نوع کابینت ها استفاده کرد.
این روکش ها نقش حیاتی در کارایی دارند به نحوی که اگر نباشد، حرارت ممکن است ورق را پوسته پوسته کندو همپنین تماس آب با ام دی اف بدون روکش می تواند چسب آن را باز کرده و تغییر حالت بدهد.
این ورق ها قابلیت برش و شکل پذیری بالایی داشته و انواع مدل های کابینت را می توان با این نوع ورق ها طراحی و اجرا نمود. هچنین به دلیل ابزارخوری بالا این متریال، قابلیت اجرای انواع منبت کاری ها و اجرای طرح و نقش ها برای سبک های کلاسیک را دارا می باشند.
اگر بخواهیم انواع مدل های کابینت را بر پایه ساخت یونیت با مغزی MDF ولی روکش متفاوت ساخته می شود تقسیم کنیم، موارد زیر را شامل می شود که در ادامه به توضیح هر کدام پرداخته خواهد شد.
- کابینت هایگلاس
- کابینت PVC
- کابینت ممبران
- کابینت انزو
- کابینت ملامینه
- کابینت فلزی
- کابینت روکش چوب
کابینت هایگلاس (High Gloss)
کابینت PVC
این ویژگی برای کابین زیر سینک ظرفشویی و یا کابین روشویی سرویش بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا به نسبت دیگر متریال های مصرفی برای کابینت ها، ضد آب بوده و نفوذ آب برای آن ها مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
از این نوع کابینت ها می توان به طور کلی برای فضا هایی که رطوبت بالایی دارند استفاده کرد، برای مثال استخر ها و یا حتی قراردادن کمد و دکور برای حمام و سرویس بهداشتی.
در این یک تقسیم بندی کلی می توان اینگونه گفت که کابینت پی وی پی دارای:
مزایا:
2-مقاوم در برابر رطوبت و نفوذ آب
به لحاظ هزینه، کابینت های pvc در مقابل کابینت های چوبی قیمت پایین تری دارند به نسبت و در مقابل، نسبت به کابینت های MDF قیمت بالاتری دارند.
مورد استفاده دیگر کابینت های PVC، چون در مقابل حرارت و ضربه و نفوذ رطوبت و آب مقاوم هستند، استفاده به عنوان صفحه روی کابینت می باشد که عموما تماس رطوبت و خط و خش در این نواحی زیاد است، پس چه بهتر است که از متریالی استفاده شود که کمترین میزان آسیب را داشته باشد.
از کابیت PVC برای طراحی های مدرن و با محدودیت هزینه استفاده می شود. در مقابل برای طراحی های کلاسیک و خاص عموما از کابینت های با جنس چوب استفاده می شود.
کابینت ممبران
این نوع کابینت طراحی بسیار لوکس و منحصر به فردی دارد. این جنس را می توانیم در هر سه سبک مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک طراحی کنیم که هر کدام ویژگی منححصر به فرد خودش را دارد. این نوع طراحی به سبب جنس آن و انتظاری که از آن هست به نسبت ساختار MDF و هایگلاس طراحی خاصی دارند. عنصر منحصر به فرد کننده این نوع طراحی دستگاه CNC می باشد که ابتدا طرح مورد انتظار را روی ورق های خام MDF اجرا می شود، سپس روی آن ها روکش PVC کشیده می شود و در مرحله آخر در دستگاه وکیوم قرار گرفته و آماده نصب و اجرا می شود.
برای آن دسته از افرادی که به طراحی های کلاسیک علاقه دارند و می خواهند این سبک طراحی را در آشپزخانه خود داشته باشند، از طرفی با مشکل بودجه و هزینه رو به رو هسیتند، پیشنهاد کابینت ممبران است. زیار به نسبت کابینت های چوبی بسیار قیمت مناسب تری دارند و به صرفه تر هستند.
در مقابل باید چند نکته برای استفاده این نوع کابینت ها در نظر داشت، از جمله اینکه به تابش مستقیم نور مستقیم و حرارت بالا حساس هستند و می تواند باعث بروز تغییر رنگ و خرابی شود.
مشخصه اصلی در این نوع طراحی ها شاید نوع طراحی کلاسیک آن ها می باشد که فضایی کلاسیک و پر از نقش و نگار را هم به آشپزخانه و هم به دکوراسیون منزل القا می کند.
کابینت انزو
مغز این نوع کابینت ها از جنس ورق MDF می باشد. برای ایجاد شکل و طراحی ها در این نوع کابینت ها هم از رنگ استفاده می شود و هم از انواع روکش ها.
کابینت ملامینه
کابینت فلزی
این نوع کابینت ها در گذشته طرفدار بسیاری داشته است البته این نکته هم بی تاثیر نبوده است که با پیشرفت تکنولوژی ساخت متریل ساخت کابینت، کم کم این نوع کابینت ها جای خود را به کابینت های جدید با متریال جدید داده اند.
عموما اینوع کابینت ها در سه نوع:
- فلزی با ورق ساده
- ورق گالوانیزه
- جنس استیل
طراحی و اجرا می گردید.
اشکال اصلی در طراحی این نوع کابینت ها رطوبت بوده است که در تماس با رطوبت زنگ می زدند و کارایی خود را از دست می دادند.
کابینت روکش چوب
این نوع از کابینت ها فقط دارای روکش چوب هستند، به نحوی که مانند مدل های قبلی، یونیت کابینت از جنس ورق MDF هستند اما روی آن های روکش نازکی از جنس چوب دارند و نمای کار هم از همین نوع جنس استفاده می شود.
هزینه انجام این نوع کابینت ها به نسبت کابینت های تمام چوب به نسبت پایین تر است و می تواند یک گزینه مناسب برای انتخاب باشد.
به طور چوب توانایی اجرای طرح های گسترده تری را دارد و طبیعتا انتخاب کابینت با این جنس می تواند انتخاب
کابینت تمام چوبی
این نوع کابینت ها به نسبت دیگر موارد، هزینه بالاتری دارند. کیفیت این نوع کابینت ها به علت استفاده از چوب طبیعی بسیار بالاتر بوده و تقریبا نقش و نگار های خاص و طراحی های خاص را می توان بر روی این متریال استفاده و اجرا نمود. جنس یونیت این نوع کابینت ها از جنس MDF می باشد و جنس درب ها از چوب طبیعی بلوط، راش و… می باشد.طرح های مورد انتظار توسط دستگاه CNC بر روی بدنه چوب ها اجرا شده و در نهایت درجای خود نصب می شوند.
از مزایا کابینت با جنس چوب طبیعی را می توان موارد زیر را بیان کرد:
- آزادی عمل در اجرای طح های خاص و لوکس
- استحکام بالا و مقاومت بسیار به نسبت
این نکته همیشه حائز اهمیت است که بهترین طراحی در کنار بهترین جنس کابینت، اگر اجرای مناسب و نصاب حرفه ای نداشته باشد، جلوه خاص خود را ندارد و بلعکس حس خستگی و یکنواختی القا می کند که باید همیشه مورد توجه کارفرمایان گرامی باشد.طبیعیخPVC
دیدگاهتان را بنویسید